Rondreizen vergelijken

Alle avontuurlijke rondreizen overzichtelijk op één rij

Alle avontuurlijke rondreizen op één rij

Gratis, snel en overzichtelijk alle rondreizen op één rij!

Werelddeel:
Land:
Reisorganisatie:
Sorteer op:
Kosten reis:
Lengte reis:

Tips voor het selecteren van een reis

De 10 meeste bijzondere landen

Bijzondere landen die je eigenlijk bezocht zou moeten hebben. Bekijk hieronder de top 10 met de meeste bijzondere landen die je kunt bezoeken.

10 - Maleisische Borneo

Maleisië - De natuur van Maleisisch Borneo is spectaculair. Bezoek de Orang Oetans in de opvang. Tijdens de voedertijd komen deze mensapen tot vlak bij. Als je geluk hebt, spot je misschien ook wel een neus-aap. Een wat onhandig ogend diertje. Tijdens de wandelingen door de natuurparken tref je ongetwijfeld varanen en bijzonder planten. In Mulu kun je de vleermuizen grot bezoeken. De grot is zo groot dat meerdere flatgebouwen er in passen. Tegen de avond trekken de miljoenen vleermuizen naar buiten om eten te zoeken. Een mooi schouwspel. Het vochtige klimaat trekt ook bloedzuigers. Tijdens de tochten ontkom je er niet dat je er eentje treft op je lichaam. Niet erg toch? Sluit je reis af met de beklimming van Mount Kinabalu. Een pittige tocht maar met schitterend uitzicht.

9 - Nicaragua

Nicaragua - Wie van vulkanen, natuur en cultuur houdt, is in Nicaragua aan het juiste adres. Dit Midden Amerikaanse land wordt gevormd door een keten van vulkanische bergen. Of je nu een kegelvulkaan wilt beklimmen, met een sleetje van de Cerro Negro af wilt glijden of gewoon met de auto naar de top van een vulkaan wilt rijden. Alles is mogelijk. Aan de voet van de vulkanen liggen de kleurrijke steden. Huizen geschilderd in vrolijke kleuren, geven het straatbeeld een gezellige uitstraling. Typisch Spaans.

8 - Oezbekistan

Oezbekistan - De drie steden, Xiva, Buchara en Samarkand, ontwikkelden zich tot handelssteden op de Zijderoute. Dit waren de steden waar oost en west elkaar ontmoetten om handel te drijven. De steden bloeiden op. De prachtige Perzisch Islamitische moskeeën en Koranscholen uit de vijftiende eeuw zijn bewaard gebleven. Het Registanplein in Samarkand behoort tot één van de mooiste Islamitische bouwwerken uit de regio. Een drietal veertig meter hoge moskeeën, met mozaïek ingelegde façades, domineren het plein. Een prachtige omgeving om rond te dwalen.

7 - Turkmenistan

Turkmenistan - Turkmenistan is een land van uitersten. Bij far is het van de voormalige Russische staten de grootste politiestaat. Op iedere straathoek in het hoofdstad Ashgabat staat wel een agent of een militair. Toeristen worden nauwlettend in de gaten gehouden. Toch is de stad zelf een zeer goede reden om er naar toe te gaan. De eerste leider na de onafhankelijkheid lied wit marmeren gebouwen neerzetten, grote fonteinen en brede parken. Overal komt zijn afbeelding terug in gouden standbeelden. Ashgabat is een soort Disneyland midden in de woestijn. Yangykala canyon is een prachtige rotsformatie nabij de Kaspische zee. Vanaf de top van de canyon kijk je op het bizarre kleuren schouwspel. Misschien wel de meest vreemde plek op aarde is de gaskrater van Derwaze. In 1978 zochten de Russen naar gas. Zij stuitten op een grot gevuld met gas. De grot stortte in en men besloot het gas af te branden. Nu bijna vijftig jaar later brandt de krater nog steeds.

6 - Mongolië

Mongolië - Mongolië was in de atlas vroeger op school altijd dat kleine landje ingeklemd tussen Rusland en China. Niets is minder waar. Het uitgestrekte Mongolië is duizenden kilometers breed. Toch wonen er maar een paar miljoen Mongolen in Mongolië. De helft hiervan leeft in de hoofdstad Ulaan Bataar. Buiten de hoofdstad hebben veel mensen een nomaden bestaan. De wonen in een yurt en verplaatsen zich met hun vee. Men is bezig de oost-west verbinding te asfalteren, maar verwacht verder geen verharde wegen. Laat de natuur van de glooiende valleien over je heen komen.

5 - Benin

Benin - De slavernij en de geschiedenis van Benin gaan hand in hand samen. De koningen van Abomey werkten actief samen met de Portugese overheersers. Door slaven uit de binnenlanden van het huidige Burkino Faso te halen, verdienden zij geld aan de slaven handel. Hierdoor voorkwamen ze ook dat ze zelf als slaaf vanaf het strand op transport gezet werden. De slavenroute naar het strand in indrukwekkend. Eens per jaar wordt het slaven festival georganiseerd om te slavernij te herdenken. Bezoek ook een voodoopriester en woon een uitdraging bij. Het voodoo geloof is bizar om te aanschouwen. Op het Nokoué meer leven mensen op paalwoningen. Zij bouwden tijdens de slavernij huizen op palen midden op het meer. Nog altijd is de kano hun enige vervoermiddel.

4 - Suriname

Suriname - Nederlands praten in de jungle. Het kan. In de hoofdstad Paramaribo valt het op het klein Suriname eigenlijk is. Niet qua oppervlakte maar vooral voor het beperkte aantal inwoners van het land. Op de fiets kun je in één dag fietsen van Leijerdorp, Groningen naar Alkmaar. Dat lukt je hier niet. Bekijk de geschiedenis in het fort Nieuw Amsterdam, Fort Hollandia of op één van de vervallen plantages. Een bezoek aan de binnenlanden is een must. Er zijn geen wegen naar Drietabbetje of Stoelmanseiland. Met een vliegtuigje land je op de glasland strip en kun je jezelf verder verplaatsen per boot over de rivier.

3 - Iran

Iran - Iran wordt geleid door een streng Islamitisch regime en dit schrikt veel mensen af. Toch behoort Iran tot één van de meeste bijzondere landen ter wereld. Enerzijds word je geraakt door de prachtige Perzisch Islamitisch bouwstijl. Grote moskee complexen met door mozaïek versierde façades. Anderzijds door de vriendelijke bevolking. Regelmatig word je aangeklamd wat je van Iran vindt en word je de vraag gesteld waarom de wereld tegen Iran is. Toegegeven ondanks de pracht van het land, blijft het een politie staat en kun je niet openlijk in discussie gaan over de politiek. Ook worden vrouwen verplicht een hoofddoek te dragen.

2 - Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland - In het rijtje van bijzondere reizen mag Nieuw Zeeland niet ontbreken. Het land heeft een bijzondere combinatie van natuur te bieden. Vulkanen, modderpoelen, fjorden, gletsjers tot zeldzame diersoorten. Wandelaars kunnen genieten van mooie tochten langs baaien en stranden. Trotseer je de Tangariro pass, een 20 kilometer wandeling door het vulkanisch gebied. Het zuider eiland is ruiger. Hier komen zeldzame pinguïns en zeeleeuwen aan land. Met wat geduld spot je ze. Ook nestelen albatrossen zich op het land bij Dunedin. De enige plek ter wereld waar albatrossen op het vaste land hun eieren broeden.

1 - Madagaskar

Madagaskar - Door de aparte ligging op een eiland hebben verschillende diersoorten en planten zich kunnen ontwikkelen, zonder gevaar te lopen aangevallen te worden zoals op het vaste land van Afrika wel gebeurde. Van alle diersoorten zijn de maki’s de bekendste op Madagaskar. De ringstaart maki heeft iets aandoenlijks als hij op struintocht is op zoek naar eten. De dieren weten precies hoe zij zich moeten gedragen bij mensen om eten te bemachtigen en zonder gevaar te lopen. Naast de maki’s zijn ook de vele soorten kameleons bijzonder. Sommigen zijn maar enkele centimeters groot. Madagaskar is een mooie afwisseling tussen een prachtige natuur en de Afrikaanse cultuur.

Klik hier om jouw rondreis te vinden!